Junior og unge arbejdet

Junior og unge arbejdet

Junior til hest

Den islandske hest er en glimrende juniorhest. For de helt små er den islandske hest en tålmodig og omgængelig ven. Og senere, når rytteren får mere erfaring, så er der masser af udfordringer i at ride hesten i de forskellige gangarter.

Juniorudvalget ser det som den fornemste opgave at øge juniorernes muligheder, udfordringer og færdigheder både med og uden hest, gennem f.eks. stævner, kurser og andre arrangementer afholdt i Dansk Islandshesteforening eller lokalklubbernes regi.

Juniorrytterne er foreningens fremtid, hvilket gør det endnu mere vigtigt, at juniorerne tidligt opdager fordelene ved vores forening og hele det sociale liv omkring hestene.

Der laves et stort arbejde for juniorerne ude i lokalklubberne, og i samarbejde med klubbberne vil vi gerne være med til at udvikle junior- og ungdomsarbejdet for både Dansk Islandshesteforening og klubberne. Vi tror nemlig på, at vejen til foreningens fremgang bl.a. ligger i en styrkelse af ungdomsarbejdet og de synergier, det medfører.

Dansk Islandshesteforening arrangerer Junior Cups  og tilbyder desuden deltagelse i FEIF´s internationale Youth Cups og Youth Camps.

Juniorudvalget

Se medlemmerne af juniorudvalget her

Har du nogle spørgsmål eller gode idéer som du brænder inde med, er du altid velkommen til at kontakte os på denne mail: junior@islandshest.dk

Følg Juniorudvalget på de sociale medier

Følg os på Facebook HER
Følg os på Instagram HER

Hvornår er man junior?

Ved Junior Cup og Youth Cup må rytteren højst fylde henholdsvis 17  og 18 år i konkurrenceåret. Grænserne gælder for det år, man opnår alderen.

Ved Danmarksmesterskaberne og Nordiske mesterskaber er aldersgrænserne følgende:
Juniorrytter  12–15 år
Ungrytter  16–21 år
Seniorrytter  22 år og opefter

Ved Verdensmesterskaber er aldersgrænserne som følger:

Ungryttere: 16–21 år
Senior: 22 år og opefter

Junior Cup

En Junior Cup består af nogle dages undervisning afsluttet med et stævne med flere forskellige discipliner: gangartskonkurrencer, lydighed enten redet eller for hånd, terrænridt, flagløb og behændighed. Man er inddelt i hold af 6-7 personer og indsamler ved stævnet points til sit hold og til sig selv. Holdkonkurrencen vindes af det hold, hvis ekvipager opnået flest points. Holdshowet, som kan være et skuespil eller opvisning med hele holdet, holdlederen og et mindre antal heste, giver desuden points og plejer at være den sjoveste del af hele Junior Cup.

En Junior Cup gør deltagerene til dygtigere ryttere, giver den måske første stævneerfaring og meget ofte venner  i hele landet. Mange af de allerbedste danske ungryttere, har deltaget i en eller flere Junior Cups. Juniorudvalget planlægger at afholde en Junior Cup hvert andet år.

Internationalt samarbejde

Også internationalt gøres der noget for juniorrytterne. Samarbejdet organiseres af FEIF´s ungdomsleder, som hvert år samler ungdomslederen fra de forskellige landet til et møde.

FEIF Youth Cup
Hvert andet år afholdes en international Junior Cup (FEIF Youth Cup), hvor deltagerne kommer fra lande i hele Europa og nogle gange også fra USA og Canada.  Under den internationale junior cup opdeles deltagerne i internationalt sammensatte hold, der hver udstyres med en holdleder. I cuppens første dage får deltagerne undervisning af nogle af de allerbedste instruktører, der findes. Om aftenen er der ofte arrangeret lejrbål, forskellige lege eller små ud-flugter. Også den internationale Junior Cup afsluttes med et stævne, hvor holdene konkurrerer mod hinanden.

Tidligere Youth Cuppere mødes!
Der er tradition for, at tidligere Youth Cup-deltagere mødes til verdensmesterskaberne. Der vil foregå forskellige aktiviteter, men hovedformålet er at bibeholde kontakten på tværs af landegrænserne.

Youth Camp
I de år, hvor der ikke er Youth Cup, er der i stedet Youth Camp, som minder meget om Youth Cup, men er mere lejr- og oplevelsespræget. Man kommer på flere sightseeings end på en Youth Cup, men ugen afsluttes ofte med et lille stævne med de specielle juniordiscipliner, så en helt hestefri uge er der altså ikke tale om.

Læs mere om komitéerne