NYHEDER

30/9-2024Forfatter: Kristina Christensen

DI-initiativer vækker interesse internationalt

SLO-udvalget i FEIF var imponerede over Danmarks fremskridt inden for hestevelfærd. Udvalget har netop været samlet.

Onlinekurser i hestevelfærd, klubkurser i hestevelfærd, arbejdet med etiske retningslinjer, samt integrationen af Equitation Science i uddannelsessystemet. Det er bare nogle af de initiativer, som DI har igangsat, og som uddannelsesmedarbejder Anne Soelberg fremlagde på møde i FEIF´s nye SLO-udvalg, hvor der deltog repræsentanter fra Sverige, Finland, Tyskland, Schweiz, Holland, Storbritannien, USA, Canada og Island. Anne Soelberg var repræsenteret for Danmark.

Overvågning på opvarmningsbaner i Schweiz

Selvom mange medlemslande endnu ikke har iværksat omfattende initiativer, tydeliggjorde mødet, at emnet tages meget seriøst i medlemslandene. Fx har Schweiz indført overvågning på opvarmningsbaner under stævner, og dommere, der aktivt og forebyggende går i dialog med rytterne under stævner.

Under mødet blev nødvendigheden af strengere kontrolforanstaltninger i konkurrencer diskuteret ligesom emnet ryttervægt også blev behandlet, og det kom frem, at der er ny forskning på vej om det.

Både Sverige og FEIF viste interesse i at modtage DI´s klubkursus i hestevelfærd, og alle deltagerlande fik links til DI´s onlinekurser.

Det næste møde om hestevelfærd og Social licens to operate i FEIF finder sted i midten af november, hvor der fortsat vil være fokus på at styrke det internationale samarbejde og forbedre hestevelfærden for den islandske hest globalt.

SLO refererer til den accept og legitimitet, en organisation får fra samfundet til at udføre sine aktiviteter, baseret på tillid, transparens og dialog snarere end lovgivning.

Læs mere om mødet i FEIFs SLO udvalg her

Læs artikel på TÖLT af FEIF om Social licence to operate

Husk!
Generalforsamling Dalum Landbrugsskole
søndag d. 24. november 2024

Kom og vær med til at skabe din forening
og dyrk fællesskabet omkring vores hest

Gør livet til en fest for din islandske Hest!

Dansk Islandshesteforening udruller klubkursus i Hestevelfærd.

Hver klub tilbydes ét gratis kursus med
en DI-instruktør.

Lyder det interessant – læs mere her

Læs mere om komitéerne